Qui som?

La Fundació Verge Blanca és una entidad sense ànim de lucre que fa més de 50 anys que treballa a les Terres de Lleida, de l’àmbit educatiu del lleure i l’acció social.

Per a la realització de la seva tasca ho fa des de quatre vessants:

Formació

Escola de l’Esplai de Lleida, formació d’educadors i educadores en el temps de lleure i l’animació sociocultural.

Suport al voluntariat

Moviment de Centres d’Esplai Cristians Catalans de Lleida, agrupació de 17 centres d’esplai i grups d’educació en el lleure que funcionen 100% amb voluntariat.

Cases de colònies

Servei Colònies de Vacances, dues cases de colònies al servei d’entitats educatives i centres d’esplai, així com famílies.

Acompanyament

Programes i projectes, Activitats i projectes des de l’àmbit educatiu, de lleure i l’acció social que desenvolupa la nostra entitat segons necessitats del territori.

La nostra història

1958 – Ulldemolins

Primeres colònies d’estiu a la diòcesis de Lleida, a la Casa de Colònies Montsant a Ulldemolins. El bisbe de la Diòcesis de Lleida Aurelio del Pino Gómez va encomanar al Consell Diocesà dels Joves d’Acció Catòlica l’organització i direcció de la Casa de Formació Juvenil d’estiu, Colònies Montsant, per a nois i joves.

1960 – Vilaller

La colònia Montsant es trasllada a Vilaller. Inici de la construcció de la casa de colònies Montsant al Tossal de Sant Antoni, Vilaller.

1960 – Primeres colònies femenines a la diòcesis de Lleida

Van tenir lloc a la casa parroquial de Llesp.

1964 – Construcció de la Casa de Colònies Verge Blanca a Llesp

En vista que la casa parroquial es quedava petita, l’any 1964 es va construir una nova casa de colònies al mateix poble de Llesp.

1970 – Es realitza el primer curs de monitors

1971 – Primera edició del Manual del Monitor

1972 – L’aixopluc de Càritas i creació de l’Escola de Monitors

Es proposa a Càritas integrar el servei de colònies de vacances com a secció autònoma i es constitueix a la vegada l’escola de monitors.

1976 – Membre fundador de Coordinació Catalana

Torns mixtos a les dues colònies, Montsant i Verge Blanca. El servei Colònies de Vacances és membre fundador de Coordinació Catalana de Colònies, Casals i Clubs d’Esplai (CCCCE).

1977 – Creació de la Federación de Escuelas en el Tiempo Libre Cristianas

L’Escola de Monitors juntament amb altres escoltes de l’estat, crea la Federación de Escuelas en el Tiempo Libre Cristianas.

1979 – Es comença a parlar de Clubs d’Esplai

S’estenia la idea de que calia aprofitar l’experiència positiva de la colònia per fer quelcom més amb els nois i les noies durant l’any. Es parla de clubs d’esplai i més endavant de centres d’esplai que feien activitats setmanalment i quinzenalment.

0
  0
  Cistella de la compra
  La teva cistella és buidaTorna a la botiga
  Obrir WhatsApp
  1
  Et podem ajudar?
  Hola! Et podem ajudar? Parla'ns per WhatsApp!