Ocell de Foc

El Programa Ocell de Foc, està impulsat per la Direcció General d’Economia Social i Solidària, el Tercer Sector i les Cooperatives del Departament d’Empresa i Treball de
la Generalitat de Catalunya.

Està adreçat a joves d’entre 16 i 30 anys, especialment amb malestar emocional, i vetlla pel seu acompanyament cap a l’autonomia personal i la construcció d’una vida independent, proporcionant-los les eines i els diferents
recursos existents al territori per poder aconseguir-ho i així, assolir la seva inserció laboral en l’empresa ordinària o la recuperació del seu itinerari formatiu.

L’objectiu del programa és oferir serveis i espais amb la finalitat d’afavorir la construcció de grups de joves amb iniciatives pròpies d’empoderament col·lectiu, entès com el desenvolupament de les capacitats necessàries
per poder prendre decisions sobre la vida pròpia i la comunitat, ja siguin de caràcter socioeconòmic, d’autocura o de cura col·lectiva.

Què oferim?

Per fer-ho possible, s’ofereixen 4 serveis gestionats per diferents entitats de les comarques de Ponent:

Servei de sensibilització, prevenció i lluita contra l’estigma en la salut mental

On s’ofereix la presentació del programa, jornades formatives, i xerrades sobre diferents temàtiques relacionades en salut mental. Per altra banda, es crea i col·labora amb altres entitats en la creació i participació d’actes, campanyes i altres esdeveniments dirigits a professionals i a la població en general.

Servei d’atenció grupal al col·lectiu de joves

On s’ofereixen tallers grupals en els quals es treballa diferents aspectes relacionats amb la salut mental a través de la participació en activitats i dinàmiques. L’objectiu es basa a promoure el benestar emocional, l’empoderament, el treball en equip, i la resolució de conflictes… Per altra banda, s’ofereix la possibilitat de crear grups d’ajuda mútua, per treballar les habilitats socials, el sentiment de pertinença i l’adhesió a altres xarxes de suport i activitats del territori.

Servei niu de projectes i d’iniciatives juvenils

On s’ofereix acompanyament a la creació de projectes d’iniciatives col·lectives. S’ajuda a presentar i fer difusió de les iniciatives juvenils, creacions de comitès locals. També tallers d’Economia Social i Solidària, de creacions de Cooperatives Juvenils de Serveis entre d’altres.

Servei d’acompanyament a les joves

On s’ofereixen 14h d’acompanyament individual i/o grupal des de l’acció socioeducativa, mai de forma terapèutica ni psicològica, per tal acompanyar-los en el seu procés a la vida independent, el retorn al sistema educatiu i/o laboral a través dels recursos ja existents al territori.

0
  0
  Cistella de la compra
  La teva cistella és buidaTorna a la botiga
  Obrir WhatsApp
  1
  Et podem ajudar?
  Hola! Et podem ajudar? Parla'ns per WhatsApp!