Centres d’Esplai

ElMoviment de Centres d’Esplai Cristians Catalans de Lleida (MCECC-Lleida) forma part del MCECC, una federació de centres d’educació en el lleure presents a les diferents diòcesis catalanes, que agrupa a 182 esplais federats, distribuïts en les províncies de Barcelona, Tarragona i Lleida, i també Andorra.

El MCECC Lleida agrupa en una línia comú diferents centres i grups organitzadors d’activitats educatives en el temps de lleure. La seva finalitat és potenciar la creació de nous grups i centres, vetllar pel creixement i consolidació dels centres federats, donar suport a les seves necessitats i contribuir en la difusió de les seves activitats.

També promou la formació de monitors/es i responsables i facilita la cooperació i intercanvi entre els centres, organitzant trobades, campanyes i altres accions. El MCECC – Lleida agrupa 14 centres d’esplai i el curs 2015/2016 va acollir 1792 infants i joves gràcies a la tasca educativa i voluntària de 297 monitors i monitores.

Els esplais del MCECC intervenen educativament per ajudar a viure una experiència de temps de lleure amb sentit a través de:

Promoció

La Promoció de l’educació en el lleure des d’una visió integral de la persona.

Transformació

La Transformació en instruments d’acció pastoral, al servei de l’Església, per transmetre els valors de l’humanisme cristià.

Potenciació

La Potenciació de l’associacionisme infantil, juvenil i del voluntariat.

Consciència

La Consciència de pertànyer a un Moviment català, arrelat en el nostre país, amb voluntat de creixement.

0
  0
  Cistella de la compra
  La teva cistella és buidaTorna a la botiga
  Obrir WhatsApp
  1
  Et podem ajudar?
  Hola! Et podem ajudar? Parla'ns per WhatsApp!