Història i projecte educatiu

Missió

La missió de la Fundació Verge Blanca és donar resposta al lleure educatiu en totes les seves vessants. Som una entitat educadora i treballem des dels valors de l’humanisme cristià per donar sentit en totes les etapes de la vida.

Visió

Volem ser la institució de referència en el lleure a les Terres de Lleida. Amb eficàcia i eficiència, obertura i pluralisme, responsabilitat social i solidaritat i qualitat pedagògica. Invertim temps i esforç per obtenir un futur millor, més igualitari. Treballem per la Pau.

Valors

Compromís

Poder aconseguir entre tots els canvis que la societat actual necessita per ser més lliure, més compromesa, més plural.

Solidaritat

Treballar per afavorir la transformació social des d’un entorn proper, per aconseguir una millora en la qualitat de vida dels infants, joves i famílies en situació de risc.

Empatia

Conèixer els nostres propis drets i respectar els de l’altri per poder actuar amb criteri  propi en la societat plural.

Coherència

Ser coherents en el nostre funcionament i que les activitats siguin un reflex dels nostres valors.

Acompanyament

La formació professional en el àmbit del lleure està enfocada de forma holística, atenent a totes les dimensions de la persona.

Transparència

Som transparents per a generar confiança, millorar la nostra gestió i rendir comptes de les nostres actuacions.

Proposta educativa

El projecte educatiu de la Fundació Verge Blanca es basa en els següents principis:

Oberta a tothom

Amb vocació de servei públic, per assolir el dret universal a l’educació i la formació en el temps del lleure, prenent com a base el principi de l‘educació al llarg de la vida.

Acollidora

Promou una relació personal i propera dins un ambient acollidor i respectuós amb les actituds personals, de manera que hom arribi a desenvolupar totes les seves potencialitats i sigui capaç d’actuar amb llibertat i donar testimoniatge d’uns valors en els que es creu profundament. 

Participativa

Promou la corresponsabilitat i la implicació de les persones en la presa de decisions amb una orientació personal dins del món social. 

Innovadora

Adopta mètodes didàctics pràctics i motivadors. La nostra educació parteix de l’escola Activa, té en compte els interessos, les capacitats i les necessitats de l’alumnat. Cada alumne és el protagonista de la seva educació i formació.

Arrelada

Al nostre país i a la nostra cultura. Amb la finalitat de que les persones es comprometin des de l’estimació i el coneixement a millorar la pròpia realitat i la de Catalunya, i a valorar així les altres cultures.

Cooeducació

es potencia la igualtat real d’oportunitats i l’eliminació de qualsevol mena de discriminació per raó d’orientació sexual, identitat de gènere o expressió de gènere.

Respectuosa

Amb la transmissió de valors com la sostenibilitat, l’eficiència en la utilització de recursos i l’estima pel nostre entorn mediambiental.

Transformadora

No es limita a reproduir models socials i culturals, sinó que fomenta el progrés de les persones dins de la societat

0
  0
  Cistella de la compra
  La teva cistella és buidaTorna a la botiga
  Obrir WhatsApp
  1
  Et podem ajudar?
  Hola! Et podem ajudar? Parla'ns per WhatsApp!