‘Converteix-te en un/a científic/a lleidatà/na’ és el nom del primer casal científic organitzat per la Fundació Verge Blanca i l’Institut de Recerca Biomèdica de Lleida (IRBLleida) i que és realitzarà a l’Acadèmia Mariana. Un total de 30 joves de 12 a 16 anys en risc d’exclusió social de la demarcació de Lleida participen del 4 al 29 de juliol en aquest casal. La proposta pretén fomentar la vocació científica d’una manera lúdica i fomentar les carreres científiques entre joves i sobretot en joves en risc d’exclusió social.

La Fundació Verge Blanca, entitat sense ànim de lucre que treballa a Ponent en l’àmbit de l’educació en el lleure i L’institut de Recerca Biomèdica de Lleida, han organitzat aquest casal que inclou activitats com un Escape Room científic, experiments, jocs de taula de caire científic i visites al centre CREBA i a l’IRBLleida, entre altres. L’entitat ha seleccionat a les persones participants d’acord amb la derivació feta per entitats del tercer sector i els serveis socials de l’Ajuntament de Lleida.

Els participants valoren positivament la seva participació en aquest casal en el qual han fet nous amics, tot experimentant i gaudint de la ciència i a més, han après a valorar una mica més la feina dels científics. Montserrat Grau, coordinadora del Casal, ha destacat que “hem volgut apropar la ciència des del món de lleure i cada dia que passa es van interessant més pel tema” i ha afegit que “l’objectiu final és que gaudeixin i oferir-los recursos en una edat que encara no tenen gaire clar a què volen dedicar-se”. La coordinadora ha afirmat també que “els estem ajudant a què tinguin interès en saber què passa al món i a relacionar-se oferint-los recursos perquè s’ho passin bé”. És la segona vegada que la Fundació Verge Blanca ofereix un casal temàtic (l’any passat va ser d’Arqueologia) i la valoració és molt positiva per tot el què està aportant als joves.

0
  0
  Cistella de la compra
  La teva cistella és buidaTorna a la botiga
  Obrir WhatsApp
  1
  Et podem ajudar?
  Hola! Et podem ajudar? Parla'ns per WhatsApp!